Kindercoach

Mirella

Mirella

Hoi, Ik ben Mirella en coach bij Hoi Kindercoaching. Het gedrag van het kind heb ik altijd al fascinerend gevonden. Bij het begeleiden van kinderen in de kinderopvang ontdekte ik dat ze met hun gedrag iets duidelijk wilde maken en dat dit niet altijd door iedereen werd begrepen. Door te achterhalen wat het gedrag van het kind wil zeggen maak ik een vertaalslag voor zowel je kind als voor jou als ouder.

Je hoort me dan ook vaak zeggen dat gedrag altijd logisch is. Het is een logisch gevolg op het duidelijk maken van de onderliggende behoefte. Een simpel, begrijpelijk voorbeeld hierin is wanneer een kind behoefte heeft aan eten gaat hij huilen, jengelen. Het huilen en jengelen is een gevolg op de behoefte eten. Wetende dat het kind honger heeft, begrijp je waarom hij dat gedrag vertoont. Het is een logisch gevolg.

En toch valt het niet altijd mee om het gedrag van je kind te begrijpen. Denk, bijvoorbeeld, aan een kind wat steeds boos en driftig wordt. Het gedrag veroorzaakt problemen. Er ontstaan spanningen binnen het gezin. Als ouder zijnde valt het niet altijd mee om met de steeds terugkerende boosheid van je kind om te gaan en het waarom ervan te achterhalen en te begrijpen. En als kind zijnde wil je het graag goed doen en begrepen worden.

Ondanks de verschillende pogingen om het probleem op te lossen kan de situatie en het gedrag steeds problematischer worden. Of het kan zijn dat het probleemgedrag een periode weg lijkt te zijn en na een tijd weer terug keert.

Als kindercoach vorm ik de brug tussen de vertaalslag van het gedrag, wat begrepen wil worden, en het kind met zijn ouders. Ik noem dit het gedrag verstaanbaar maken aan het kind en zijn ouders.

Wil je meer informatie over wat ik als kindercoach voor jullie kan betekenen, neem gerust contact met me op.