Kindercoach

Mirella

Hoi, ik ben Mirella van Wijnbergen, getrouwd met Paul en moeder van twee zonen. Sinds 1996 heb ik als pedagogisch medewerkster groepen begeleid binnen de kinderopvang. In januari 2015 ben ik als zelfstandiger gestart met Mirella’s Kinderopvang, wat inmiddels de BJZB is. Vanuit de gedachten meer voor de kinderen en hun ouders te kunnen betekenen is Hoi Kindercoaching ontstaan.

Het gedrag van het kind heb ik altijd al interessant gevonden. Bij het begeleiden van kinderen ontdekte ik dat ze met hun gedrag iets duidelijk wilde maken. Door verder te kijken dan het gedrag maakte ik een vertaalslag in wat dat was. Dit maakte het mogelijk om het gedrag van het kind te begrijpen en het kind daarin verder te kunnen begeleiden.

Je hoort me dan ook vaak zeggen dat gedrag altijd logisch is. Het is een logisch gevolg. Hiermee bedoel ik wanneer duidelijk wordt wat de onderliggende behoefte van het gedrag is, dat het heel logisch is en te begrijpen is waarom het kind zich zo gedraagt en zich op een bepaalde manier uit.

En toch valt het niet altijd mee om het gedrag van je kind te begrijpen. Denk, bijvoorbeeld, aan een kind wat steeds boos en driftig wordt. Het gedrag veroorzaakt problemen. Er ontstaan spanningen binnen het gezin. Als ouder zijnde valt het niet altijd mee om met de steeds terugkerende boosheid van je kind om te gaan en het waarom ervan te achterhalen en te begrijpen. En als kind zijnde wil je het graag goed doen en begrepen worden.

Ondanks de pogingen om het op te lossen kan de situatie en het gedrag steeds problematischer worden. Of het kan zijn dat het probleemgedrag een periode weg lijkt te zijn en na een tijd weer terug is.

Als kindercoach vorm ik de brug tussen de vertaalslag van het gedrag, wat begrepen wil worden, en het kind met zijn ouders. Ik noem dit het gedrag verstaanbaar maken aan het kind en zijn ouders.

Wil je meer informatie over wat ik als kindercoach voor jullie kan betekenen, neem gerust contact met me op.

Als kindercoach bied ik het volgende aan: