Kindercoach

Mirella

Hoi, ik ben Mirella van Wijnbergen, getrouwd met Paul en moeder van twee zonen. Sinds 1996 heb ik als pedagogisch medewerkster groepen begeleid binnen de kinderopvang. In januari 2015 ben ik als zelfstandiger gestart met Mirella’s Kinderopvang, wat inmiddels de BJZB is. Vanuit de gedachten meer voor de kinderen en hun ouders te kunnen betekenen is Hoi Kindercoaching ontstaan.

Het gedrag van het kind vond ik altijd fascinerend. Bij het begeleiden van kinderen ontdekte ik dat ze met hun gedrag iets duidelijk wilde maken en dat dit niet altijd werd begrepen. Door te kijken naar wat dit gedrag wil zeggen maak ik een vertaalslag voor het kind en zijn ouders. Het gedrag wordt begrepen en kan, indien nodig, verder begeleid worden.

Je hoort me dan ook vaak zeggen dat gedrag altijd logisch is. Het is een logisch gevolg op de onderliggende behoefte. Een simpel, begrijpelijk voorbeeld hierin is wanneer een kind behoefte heeft aan eten en gaat huilen, jengelen. Het huilen en jengelen is een gevolg op het willen eten. Wetende dat het kind honger heeft, begrijp je waarom hij dat gedrag vertoont. Het is logisch.

En toch valt het niet altijd mee om het gedrag van je kind te begrijpen. Denk, bijvoorbeeld, aan een kind wat steeds boos en driftig wordt. Het gedrag veroorzaakt problemen. Er ontstaan spanningen binnen het gezin. Als ouder zijnde valt het niet altijd mee om met de steeds terugkerende boosheid van je kind om te gaan en het waarom ervan te achterhalen en te begrijpen. En als kind zijnde wil je het graag goed doen en begrepen worden.

Ondanks de pogingen om het op te lossen kan de situatie en het gedrag steeds problematischer worden. Of het kan zijn dat het ‘probleem’gedrag een periode weg lijkt te zijn en na een tijd weer terug keert.

Als kindercoach vorm ik de brug tussen de vertaalslag van het gedrag, wat begrepen wil worden, en het kind met zijn ouders. Ik noem dit het gedrag verstaanbaar maken aan het kind en zijn ouders.

Wil je meer informatie over wat ik als kindercoach voor jullie kan betekenen, neem gerust contact met me op.

Als kindercoach bied ik het volgende aan: